Uudet nettisivut ja muita kuulumisia

Heippa!

Onpas blogi jäänyt hieman hunningolle :) Taidon ja Käsityön viikon jälkeen urakoin valmiiksi uudet nettisivumme (no, nyt vähän narrasin, ei ne ihan valmiit vieläkään ole) ja sen jälkeen olen puurtanut Etsy-kauppamme kanssa. Siinä sivussa on tietenkin tehty äitienpäiväkoruja ja vihkisormuksia. Ihanaa touhua on siis riittänyt.

Jollette ole jo käyneet vilkaisemassa nettisivujamme niin klikatkaahan tästä. Sivuilla mm. keväällä tehtyjä uutussormuksia ja kuvagalleroita. Kaikki sormusmallit on nyt nimetty. Nimistä kerron lisää hieman myöhemmin.


Viime postauksessa arvuuttelin kultasepän työkalujen nimiä ja käyttötarkoituksia. Pistin kommentoinnin kiinni, jotta kaikki pääsevät arvailemaan, sillä NoitaMuorihan ne tiesi samantien lähes oikein :) Tässä vielä oikea rivi:

1-G Filssi, filssikapula. Käytetään korujen ja esineiden pinnan hiomiseen. Kapulaan voidaan kiinnittää eri karkeuksisia filssipapereita.
2-D Skaavari. Skaavia voidaan käyttää monessa työvaiheessa missä tarvitaan terävää terää. Esimerkiksi sormuksen reunojen viilauksen jälkeen sormuksen sisäpintaan saattaa jäädä terävät pursett, jotka on hyvä skaavarilla pyöräyttää pois.
3-F Krysanttirissa. Rissa voidaan kiinnittää puunuppiin. Tässä työkalussa on päässä pieni pyörä, jossa on puolipallon muotoisia koloja. Tällä saadaan aikaan esimerkiksi yllä olevassa sormuskuvassa näkyvä koristeellinen ns. krysanttireunus (eng. millegrain, milgrain)
4-A Stikkeli eli kaiverrin. Kuvan stikkeli on varjostuskaiverrin. Stikkeliä käytetään tietenkin käsinkaiverruksessa ja myös kivenistutuksessa.
5-C Filnagel "fiilnaakkeli" eli viilaustuki. Kiilamainen käännettävä puukappale kiinnitetään pöytään ja siihen voidaan tukea työstettävä esine esim. sahattaessa ja viilattaessa.
6 - E. Pukkelialasin, pukkeliankka, juusto, palloalasin. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Pallo- eli pukkelipunsseleiden avulla alasimessa voidaan lyödä metallikappaleisiin kaarevia ja puolipyöreitä muotoja.
7 -B. Klova on apukäsi (tai apusormet) johon voidaan tukevasti kiinnittää esimerkiksi sormus montaa erilaista työvaihetta varten.


Ihanaa alkukesää lukijoillemme! 
Täällä on ainakin eilen ja tänään ollut aivan kesäisen upeat ilmat.