Valkokulta korumateriaalina

Valkokulta on keltakullan ohella suosituin valinta vihki- ja kihlasormuksiksi. Se korostaa upeasti timanttien loistoa ja on väriltään neutraali

Valkokulta on metalliseos
Valkokulta on seos, jossa jokin valkoinen metalli värjää keltaisen kullan valkoiseksi. Käyttämämme valkokultaseos on 18 karaatin palladiumvalkokultaa, jossa kullan joukossa seosaineina ovat palladiumia ja hopeaa. Tämä seos ei sisällä nikkeliä, jota sitäkin ulkomailla käytetään edelleen valkokullan värjäämiseen. Käyttämämme seoksen värisävy on hopeaa hieman tummempi harmahtavan valkoinen. Värisävy sopii kauniisti korostamaan timanttien loistoa ja on hyvä alusta myös useille värikiville. Myös keltakultaisissa koruissa tehdään usein kivisarjat ja kastikat valkokullasta, jolloin kivi ei saa keltaista värisävyä alusmetallistaan.


Rodinoinnista
Useasti valkokultaiset sormukset kyselemättä pinnoitetaan rodiumilla, eli rodinoidaan. Mielestämme kuitenkaan valkokullan omaa, arvokasta värisävyä ei kannattaisi piilottaa rodinoinnilla. Jos haluat sormuksen olevan valkoisempi, kannattaa sormusmateriaaliksi valita platina tai palladium. Myös 18 karaatin valkokulta on värisävyltään huomattavasti 14 karaatin hieman kellertävää valkokultaa kauniimpaa. Rodinointi antaa hetkellisesti valkokullalle hyvin kirkkaan valkoisen värisävyn, mutta kuluu käytössä hyvinkin nopeasti naarmuiseksi. Kulunut rodinointi saa sormuksen helposti näyttämään nuhjuiselta ja jopa kellertävämmältä kuin  rodinoimaton valkokulta alunperin näyttäisi. Ja vielä jos lisäsyitä kaipaa rodinoinnin pois jättämiselle,  käytetään prosessissa apuaineena ympäristölle haitallista ja erittäin myrkyllistä kaliumsyanidia. Valkokullan hinta
Valkokulta on materiaalina hieman keltakultaa hinnakkaampaa ja myös kuluttaa kultasepän työkaluja keltakultaa nopeammin. Näistä syistä johtuen valkokultaiset korut ovat usein hieman arvokkaampia kuin keltakultaiset. 

Valkokultaisten korujen huolto
Kuten kaikki korut ja varsinkin ne jokapäiväisessä käytössä olevat, kannattaa valkokultakorutkin käydä huollattamassa kultasepällä aika ajoin. Puhdistamme ja kiillotamme korun ja tarkastamme kivenistutukset. Myös rodinointi hoituu meidän kauttamme, mutta usein suosittelemme kokeilemaan rodinoinnin poistamista kokonaan.