Titaani korumateriaalina

Titaani on verrattain uusi korumateriaali. Vaikean muokattavuutensa vuoksi se ei ole yleistynyt korukäytössä vielä kovinkaan laajasti, vaikka sen monet ominaisuudet kuten keveys, hypoallergisuus ja värjättävyys tekevät siitä mielenkiintoisen korumetallin. 

Kun titaania kuumennetaan tai anodisoidaan elektrolyysissa, metalli reagoi hapen kanssa ja sen pintaan muodostuu ohut oksidikerros. Läpinäkyvä oksidikerros aiheuttaa interferenssin valonsäteisiin jotka heijastuvat metallista ja metallin pinta näyttää värilliseltä. Saman ilmiön voi nähdä sateenkaaren väreinä öljyläikän tai saippuakuplan pinnalla. 
Kukkakorvakoruissa titaaniset irrotettavat terälehdet jotka on värjätty kuumentamalla.

Titaanisormukset ovat käytössä ihania keveytensä ja kestävyytensä ansiosta. Normaaliolosuhteissa titaanin pinta tummuu muihin valkoisiin metalleihin verrattuna erittäin hitaasti. Se ei myöskään naarmuunnu yhtä helposti kuin kulta- ja hopeasormukset. Titaani on melko edullinen materiaalina, mutta sen hitaampi työstäminen nostaa hieman sormuksen hintaa. Titaanin kuumaliitosmenetelmät kuten juottaminen ovat yleensä mahdottomia kultasepille, ja näin ollen kaikkia korumalleja ei sellaisenaan titaanista pystykään valmistamaan. Myös titaanisen sormuksen koon muutokset ovat hankalia, vaikkakaan eivät täysin mahdottimia toteuttaa. Hankalammasta ja hitaammasta työstettävyydestä huolimatta titaanista on kuitenkin mahdollista valmistaa näyttäviä sormuksia huomattavasti edullisemmin kuin kullasta tai platinasta. Titaanisormuksia, joihin on yhdistetty timantteja suoraan (ylempi kuva) sekä valkokultaisessa kastikassa (alempi kuva).

Titaani sopii myös allergisille, sillä se ei ärsytä kehoa. Käytetäänhän titaania myös kirurgisissa toimenpiteissä tukikappaleina ja proteeseina.