Huolehdi vihkisormuksestasi

Vihkisormus on monelle arvokkain koru ja myös yksi tärkeimmistä esineistä. Vihkisormus myös on se koru joka kulkee mukana joka päivä ja joutuu kestämään välillä hyvinkin kovaa käyttöä. Näillä ohjeilla voit varmistaa, että elämäsi tärkein koruhankinta kestää kauniina koko elämäsi ajan.

1. Puhdistus
Käytössä sormukseen, kuten muihinkin koruihin, kerääntyy likaa. Ihovoiteet, meikki, irtoava ihosolukko ja muu lika saavat jalokivet näyttämään sameilta ja esimerkiksi hiekka ja muu karkeampi lika myös kuluttaa sormusta. Voit puhdistaa sormuksesi kotioloissa miedolla astianpesuaineella ja pehmeällä hammasharjalla. Usein suositellaan käytettäväksi myös hammastahnaa, mutta hammastahna sisältää hankaavia ainesosia ja näin kuluttaa verrattain pehmeitä jalometalleja. Kultasepänliikkeistä voit myös ostaa erityisesti timanttikoruille tarkoitettua puhdistusainetta joka toimii loistavasti. Pesemällä sormuksesi säännöllisesti, kivet säilyttävät kirkkautensa ja sormus pysyy kauniina.

2. Käyttö ja säilytys
Kalliin timanttisormuksen paikka ei ole kuntosalilla tai puutarhatöissä. Aina kun teet käsilläsi jotakin jossa sormus joutuu hankaukseen tai kovan rasituksen alaiseksi (kuten hiekkarannalla tai kahvakuulatunnilla) tai liotat käsiäsi kemikaaleissa tai vedessä (esimerkiksi uimahallissa ja astioita pestessä) suosittelemme riisumaan sormuksen siksi aikaa. Säilytä sormustasi omassa rasiassaan tai korurasiassa omassa lokerossaan. Lomamatkoilla sormus kannattaa jättää hotellin tallelokeroon ainakin rannalle tai uima-altaalle lähdettäessä tai liikuttaessa alueella jossa on riski joutua ryöstetyksi.

3. Huolto
Kerran- kaksi vuodessa, sormus olisi hyvä kiikuttaa kultasepälle huoltoon. Tarkastamme kivien istutuksen ja puhdistamme ja kiillotamme sormuksen. Tarvittaessa suosittelemme mahdollisia korjaustoimenpiteitä. Joskus kivi saattaa löystyä vuosien käytössä ja jos myös puhdistus laiminlyödään, voi kivi lopulta olla kiinni lähes pelkästään sormukseen pinttyneen lian voimalla.

4. Vakuutus
Sormuksen vakuuttaminen ei varmasti tule ensimmäisenä mieleen häähumun keskellä. Vähänkin arvokkaamman korun kohdalla kannattaa kuitenkin tarkastaa kotivakuutuksen ja matkustaessa matkavakuutuksen kattavuus. Sormuksesta kannattaa ottaa myös valokuva ja säilyttää huolellisesti kuitti tai ostotodistus.


Meille sormuksesi kauneus ja kestävyys on sydämen asia. Tarjoamme kaikkiin valmistamiimme koruihin elinikäisen huolto- ja puhdistuspalvelun - veloituksetta.